dissabte, 16 de juny del 2012

Cròniques d'un viatge

Al llarg dels pròxims dies us anirem penjant al bloc cròniques del viatge a Amsterdam fetes per gent que ens va acompanyar. Un conjunt d'impressions i records que us volem mostrar a tots els que ens visiteu virtualment. Esperem que en gaudiu!

Viatge a Holanda (del 7 al 10 de juny de 2012)

Aquest any la nostra biblioteca ens ha preparat un viatge a Holanda. L'excusa ha estat la tertúlia literària sobre el llibre La noia de la perla, de Tracy Chevalier, novel·la inspirada en un dels millors quadres del pintor Johannes Vermeer on es fon la història i la ficció. L'acció et transporta a la Holanda del segle XVII, concretament a la ciutat de Delft.
Delft

El que he vist d'aquest país m'ha semblat molt interessant. Holanda està esquinçada per nombrosos canals, amb les seves cases característiques i atapeïdes de bicicletes. M'han agradat els Museus (el Vermeer Centrum de Delf, el Rijtmuseum i el Van Gogh d'Amsterdam), però el que m'ha causat més bona impressió, ha estat la Biblioteca Pública d'Amsetrdam (OBA), un nou concepte de biblioteca, moderna i lluminosa on tot està automatitzat. Té 10 plantes i no falta de res, ni tan sols unes meravelloses vistes a la ciutat des de la terrassa.Ens han atès molt bé i allí mateix hem fet la tertúlia que ha dirigit l'Anna Escofet, una simpàtica catalana i bona comunicadora, establerta des d'anys a Holanda.

Per acabar-ho d'arrodonir hem visites tres típiques viles, dedicades al comerç del formatge i de la pesca. Se'ns ha fet curt!

Mercè Sabat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada