dijous, 4 d’abril del 2013

Camí de Fes. Viatge literari del Club de Lectura.


Recollint els èxits passats, el Club de Lectura de la Biblioteca P. Fidel Fita ha decidit destinar el viatge literari d'aquest 2013 a visitar la ciutat de Fes. Es durà a terme entre els dies 22 i 26 de maig  i servirà per conèixer de ben a prop els escenaris del llibre Amb la mirada baixa, de Tahar Ben Jelloun, lectura escollida per aquesta ocasió.

Aquest serà el sisè viatge que han organitzat la Biblioteca i el seu Club de Lectura com a activitat anual. Fins ara s'ha visitat l'Alguer, Istanbul, Berlín, Escòcia i Amsterdam, i tots ells han gaudit d'un ampli èxit de participació. L'organització tècnica ha estat a càrrec de Sakkara Viatges.



Us detallem a continuació totes les activitats programades.


DIA 22/05. BARCELONA – FES


Presentació al Calisay a les 07.30 hores. Sortida cap a l’aeroport de Barcelona, on embarcarem en un vol amb destinació a Fes.

Arribada a les 11.45 hores i trasllat a l’hotel Barceló Fes Medina 4, on ens rebran amb te i galetes marroquines mentre ens lliuren les claus de les habitacions. Dinar al bufet de l’hotel.

A la tarda, farem la visita panoràmica de la ciutat, passant pel Palau Reial, i el Mellah o barri jueu, que inclou entrada a la Sinagoga.

Sopar típicament marroquí, amb espectacle, al restaurant Al Fassia. Allotjament a l’hotel.

DIA 23/05. FES – VOLUBULIS – MEKNES – FES

Esmorzar al bufet de l’hotel i sortida cap a Volubulis, al peu del mont Zerhun, el testimoni més representatiu dels vestigis que els romans van deixar al nord d’Àfrica i possiblement el més ben preservat. Declarat el 1997 Patrimoni de la Humanitat. De camí a Meknes, ens aturarem a, la ciutat santa del
Marroc. Tot seguit arribarem a Meknes, ciutat imperial. Dinar al restaurant Palais Terrab. La visita d’aquesta ciutat inclou les muralles, les portes monumentals de Bab Mansour, i Bab Khemis, el mausoleu Mulay Ismael, les fonts, els jardins, les cavallerisses i els magatzems de l’època imperial.

Tornada a Fes i sopar al bufet de l’hotel. Allotjament a l’hotel.

DIA 24/05. FES – IMOUZZER - IFRANE - FES

Esmorzar al bufet de l’hotel.

Sortida per carretera en direcció nord, cap a Imouzzer, lloc ideal per als amants de la natura, i el llac Daiet
Aoua.



Seguidament, ens dirigirem cap a Ifrane, coneguda com la Suïssa marroquina pel seu paisatge muntanyós i per l’arquitectura típica de ciutat alpina. A l’entorn d’Ifrane hi ha les úniques dues pistes d’esquí del Marroc i també el famós bosc de cedres on es troben els famosos micos macacos de Barbaria (Macaca sylvanus), lloc per on havent dinat ens passejarem.

Dinar a Ifrane, al restaurant de l’hotel Chamonix. Tornada a Fes. Temps per descansar i preparar-nos pel sopar. Sopar al modern restaurant de cuina d’autor La Maison Blanche.

DIA 25/05. FES

Esmorzar al bufet de l’hotel. Visita cultural de Fes, la més antiga de les ciutats imperials, fundada l’any 808 com a capital política, religiosa, cultural i artística del país. Farem un recorregut pel barri de Fes el Bali, la part més antiga de la ciutat, on es troben els llocs més atractius, entre els quals destaquen la universitat i la
mesquita d’Al Karaouin.

Dinar al restaurant Najjarine. A la tarda, continuarem la visita per la Medina, on trobarem els terrissaires o ceramistes, considerats els millors del país alauita.

Al vespre, tertúlia amb te marroquí i, tot seguit, sopar amenitzat amb música andalusina al Riad Palais Sheherazade.

DIA 26/05. FES -BARCELONA

Esmorzar al bufet de l’hotel. Continuarem la visita de la part històrica de Fes amb la Medersa de Bouanania, construïda l’any 1350 i utilitzada actualment com a universitat residencial i mesquita. Considerada una de les joies de l’arquitectura Marinid, el nom li fou posat en honor al seu fundador, el sultà Abou Inan, també fundador de la Medersa Bou Inania a Meknes. Un dels principals atractius de la Medersa és el rellotge hidràulic, el funcionament del qual és encara avui en dia desconegut.

Tot seguit, visitarem el mausoleu de Moulay Idris.

Dinar al restaurant Palais Medina. A la tarda, temps per fer les últimes compres a la medina acompanyats pel nostre guia.

A l’hora convinguda tornarem a l’hotel i farem un sopar lleuger abans del trasllat a l’aeroport de Fes per embarcar en el vol VY7353 amb destinació a Barcelona. A l’arribada ens estarà esperant l’autobús que ens portarà de tornada a Arenys de Mar.

Fi d’aquest viatge a terra exòtica on, de ben segur, descobrirem un poble acollidor i amb una cultura esplendorosa que ens fascinarà.

Per a més informació, no dubteu en contactar amb la Biblioteca.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada