dilluns, 10 de juny del 2013

Viatge literari a Fes, per Maria Teresa Clemente. Cròniques de Fes


Literari perquè tots els que anàvem al viatge ens varem llegir el llibre Amb la Mirada baixa, de Tahar Ben Jelloun. No vull descriure el llibre, sinó explicar una mica el viatge: cinc dies molt ben aprofitats.

Fes és una ciutat imperial plena de palaus. També és la més cultural del Marroc.

Les Madrasses són les universitats. La Medina de Fes té 9400 carrers estrets, per on no hi passen cotxes, només algun ruc. Els carrers i les places estan plens d'artesans, és com si retrocedíssim 60 anys.

Meknes té unes muralles molt ben conservades, unes cavallerisses i magatzems de l'època imperial. Després varem anar a Volubulis: el paisatge de les columnes romanes, l'Arc de triomf, els mosaics, l'entorn d'oliveres i xipresos i el blau cel clar del cel sense núvols. Ho vaig trobar preciós.




Ifrane està situada a 1650m d'altitud, en diuen la "Suïssa del Marroc", és la perla de l'Atles Mitjà. A Ifrane vam fer una caminada pel bosc de cedres.

Per acabar vull dir que varem comentar amb joves marroquins que parlen molt bé el castellà el llibre de Ben Jelloun, i va resultar ser un fòrum molt ben argumentat i interessant.


Aquí podeu llegir les altres cròniques que han fet els participants a la sortida:
Viatge que fa sis, per Pep Quintana i Riera
Fes amb "S", per Montserrat Fonoll
Viatge literari a Fes, per Mercè Sàbat

I aquí les cròniques dels viatgers literaris sobre la visita a Amsterdam (Juny 2012)
Anna Cucurull
Teresa Fàbregas
Montserrat Fonoll
Carme Garcia
Pep Quintana i Riera
Mercè Sàbat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada