divendres, 16 d’octubre del 2015

Arenys commemora els 20 anys de la mort de Ferran de Pol


El dilluns 19 d'octubre es compleixen 20 anys de la mort de l'escriptor arenyenc Lluís Ferran de Pol (Arenys de Mar, 17/01/1911 - Hospitalet de Llobregat, 19/10/1995), qui fou una figura destacada de les lletres catalanes i reconegut amb la Creu de Sant Jordi l'any 1986.


La seva vida va estar molt marcada per l'exili durant la Guerra Civil, si bé al 1948 tornà a la seva vila natal, on exercí d'advocat, alhora que col·laborava a Serra d'Or i publicava narracions infantils a Cavall Fort i Tretzevents. La seva obra reflecteix la fascinació pels ambients mexicans -on visquè molts anys exiliat- i pel substrat indígena, i es defineix pel seu estil creador i una gran imaginació. També va traduir al català El vell i el mar, d'Ernest Hemingway i Enllà d'A. J. Cronin.

Per commemorar el 20è aniversari de la seva mort, el pròxim dilluns 19 d'octubre la Biblioteca d'Arenys de Mar obsequiarà a totes les persones que agafin en préstec algun document amb un lot de productes format per un exemplar de Quaderns d'Estudis Arenyencs dedicat a Ferran de Pol, a més d'un llibre seu, i un llibret sobre l'autor arenyenc editat per la Institució de les Lletres Catalanes.


A banda d'això, el dissabte 24 d'octubre al matí es farà la ruta literària Miralls Tèrbols, a càrrec de Sinera Cultura. Les inscripcions s'han de fer a la Biblioteca. Les places són limitades i és una activitat gratuïta. Se sortirà a les 11 del matí del davant de la Biblioteca P. fidel Fita.

I també el dissabte 24 tindrà lloc la projecció de l'obra de teatre Miralls Tèrbols. Serà al Teatre Principal a les 7 de la tarda i la presentació anirà a càrrec de Jordi Pons i Josep Vicent Garcia Raffi.
Si desitgeu conèixer més detalls de la vida d'aquest important escriptor arenyenc, podeu consultar una completa biografia seva en aquest enllaç.

Font: Ajuntament d'Arenys de Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada